tisdag 13 januari 2009

Recept på Kassler med rosépeppartäcke

Maten jag lagade förra torsdagen blev väldigt god. Här kommer receptet:

KASSLER MED ROSÉPEPPARTÄCKE


500 gram kassler i tunna skivor
1 st mango i skivor
2 dl lättcreme fraiche
2 msk chilisås
1 tsk dragon
2 tsk rosépeppar
50 gram riven ost

potatis
margarin
salt

Skala och skär potatisen i klyftor. Lägg potatisklyftorna i en ugnsfast form. Klicka på lite margarin. Salta. Stek potatisen i 225 grader i 45 minuter.

Skär kasslern i tunna skivor. Skär bort skalet på mangon och skär den i skivor. Lägg 2-3 mangoskivor mellan 2 kasslerskivor. Gör likadant med resten av mangon och kasslern. Lägg kasslerpaketen i en smord ugnsfast form. Blanda lättcreme fraiche, chilisås, dragon och lätt krossad rosépeppar i en bunke. Det räcker att du smular rosépepparn i handen. Bred blandningen ovanpå kasslern. Riv osten och strö den ovanpå. Stek i 225 grader i 20-25 minuter, osten skall ha fått färg.

3 kommentarer:

NinaH sa...

Mums! Vilken tur du gav receptet också!;-)

Millan sa...

Tackar, detta ska jag prova på vid tillfälle

Anonym sa...

bra start